Monday, 9 May 2011

lirik2 lagu yang menjengkelkan.

Ruck (nama manja bagi raksaksa) pernah cakap kat saya macam ni: "ko ni pelik la. layan tahpape lagu tah. oldies pon ko leh layan."
Bukan apa seh. Lagu-lagu skarang kebanyakannya menggelikan lubang telinga aku. Sejak terciptanya teknologi yang diberi nama autotune mereka semacam jakun untuk menggunakannya. Macam kanak2 yang baru dapat kasut sneakers beroda zaman aku skolah rendah dulu. gi pasar malam pon nak pakai kasut tuh. kesan kejakunan mereka itu maka terhasil lah lagu2 sekarang yang terlebih autotune.


Walaupun lagu2 skarang kebanyakannya 'catchy'2 belaka disebabkan beat dan rythmnya, saya sebenarnya lebih fokus kepada liriknya. pada pandangan saya lirik lagu sekarang ada sesetengah yang x mempunyai makna. ada juga yang sangat menjengkelkan dan menunjukkan kebodohan penulis lirik lagu tersebut. mari kita lihat lirik manakah yang menjadi sasaran.

"I'm just a Holy Fool, oh baby he's so cruel
But still I'm in love with Judas"- Lady Gaga

Sape x kenal Lady Gagap. spisis setan betina yang menyesatkan manusia melalui lagu2 beliau. walaupun lirik macam hampeh. tapi ramai jugak manusia like dia kat facebook. kalau ikutkan sejarah agama mana pon Judas tu pernah betray Jesus dulu. walaupun begitu si gaga nih tetap mengagung2kan judas. jadi sebenanya beliau agama mana?. dasar puppet illuminati.

"Pockets on Shrek, Rockets on deck
Tell me what's next, alien sex"- Kenye West part in E.T.

Penulis lirik lagu ni dah takde modal nak buat pantun 2 kerat agaknya. aku malu dengan lirik2 skarang. x de pasal lain. sex sex sex perti parti parti sex parti. menyampah syial. naseb baik aku ni kat Malaysia. sekurang-kurangnya radio tempatan mainkan lagu E.T. versi yang x de niger nih. kalau x malu gila kot kalau terdengar lagu ni kat mall time tengah jalan2 ngan parents.


"Imma be imma be imma imma imma be..."- BEP

wadde....?? =.=


 
"I’d catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I’d jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same."- Bruno Mars

Berdasarkan lirik ni aku dapat conclude nape awek mamat nih tinggalkan die. hal ini kerana perempuan tuh x gemar lelaki yang berIQ rendah. bayangkan hari2 die terpaksa dengar lelaki tu cakap "i love YA", "YA nampak cantik harini". jadi pada malam mereka memutuskan hubungan awek die pon telah berkata. "YA YA YA! pergi la cari awek name YA! meluat I". dan karna itulah mereka putus. lagi satu sebab kenapa aku rasa lelaki ni kurang tahap kecerdikannya karna aku teringat kata2 hikmah cikgu matematik aku dulu: 
"sebelum kita nak jatuh cinta kat pasangan kita. kita patut cintakan diri kita sendiri dulu"
tapi ramai sangat manusia yang bajet2 mat romeo ngan minah juliet. sebab tu la banyak kes2 bunuh diri sebab putus cinta jaman skarang nih.

"so cut the chase kid, 
'cuz i know you don't care what my middle name is
I wanna be naked and you’re wasted."- Ke$ha

Bengong. nak bogel pon kecoh. =.=

"Yesterday was Thursday, Thursday
Today i-is Friday, Friday (Partyin')
We-we-we so excited
We so excited
We gonna have a ball today
Tomorrow is Saturday
And Sunday comes after ... wards
I don't want this weekend to end"-
Rebecca Black 

Rebecca Black sememangnya sangat gemar berpesta. walaupun saya sangat anti pada lagu2 berkisarkan keinginan untuk berpesta yang kuat, lagu ni telah membantu saya untuk mengenalpasti hari mengikut susunannya yang betul. sekarang saya sudah tahu bahawasanya selepas hari jumaat rupanya hari sabtu. selama ni mati2an saya ingat hari rabu. Terima kasih rebecca black!




p/s: Happy birthday mista moustache!



7 comments:

Aqila Safuan said...

haha. terbaikkkk!

ade lagi satu lyrics lagu plg aku tak suke
lagu2 taylor swifts. omgee benci gila aku mdgrnya, tpi ttp nyayni. wakakakakk

Mustab said...

hahaha..lagu taylor swift pon agak buduh gak kalau dengar lirik die. senanye banyak lagi lagu2 top skarang yang lirik mcm sampah. tapi aku malas nak senaraikan semua..haha

farah syahidah said...

mustab.. bagos btol argh kau. haah weyh, owg putih nih sengal. asal boley je bt lagu. asal ade rentak cukup da..

Fizz Zoule said...

mustab!! like this post the most!hehehehe...

tu lah pentingnya english edukesen..if not, kita akan diperbegokkan oleh si mad sailor.. hahahaha..

dasar banci! but then i still consume their music, for some entertainment..huhu

nana said...

terbaik la mustab...btw ak minat bruno mars la...!

super-1 said...

sempoi entry ni...lagu zaman skang lirik cam bangang. catchy je lebih

Mrs.PaPaDom said...

tapi suka sgt lagu who says_selena gomez. menaikkan semangat. nak sanagt2 tungggu lagu2 macam tu ada kat malaysia ni. :)