Friday, 6 May 2011

Pengguna Facebook yang Menjengkelkan.

Mereka-mereka yg melakukan sedemikian sangat menjengkelkan bagi aku:


1. Tangkap gambar diri sendiri pakai henpon murah pastu tag2 orang kt gambar tu biar orang komen. Konon cantik sangat la tu. Paling menyampah kalau die siap buat mulut itik. Pehh mungil syial. Rasa nak tarik je bibir tu kasi betul2 macam itik.

2.  Orang yang bermanja-manja dgn pasangan kt facebook. Ni aku nak bebel sikit. Weh, facebook tempat awam kot. Semua orang leh baca la bile ko tulis
 "baby baby, baby tau tak, i rasa nak cium-cium je baby skarang ni." 
Geli geleman syial. Naik semua bulu ketiak aku bile aku baca. Aku x nak baca pon senanye. Tapi die dah klua kt home terpaksa la aku baca. Ape niat derang nih pon aku tatau. Mungkin mereka takde duit nak topup. Kasihan juga mereka ni.

3. Tukar-tukar relationship status. Wow, gempak seh bile ko in a relationship. 50 org like. Pastu 3 hari kemudian single balik. Wow, 100 orang like. Mmg ko hot gile la. Aku pon naik 'hot' tgk ko buat mcm tu.

4. Tangkap gamba buat muke comel pastu tulis kt description bwh tu "i gemok kan?". Orang mcm ni dasar hipokrit. Sebenarnya dalam hati die gambar die tu comel gile. Nmpk cam awek jepon. Niat mereka ni senanye die nak orang komen "eh, x de la gemok. comel je". Pastu pemilik gambar paling comel didunia tu pon cakap "x la..gemok la". Eee mmg rase nak tampo.

5.  Orang gila yg suka kutuk2 Islam kt facebook. Seperti contoh si makcik hajjah sitt al-wuzara tu. Aku mmg hangen bace komen2 die nih. Die bising sangat sbb undang2 malaysia x benarkan die murtad. Bodoh. Nak sangat murtad gi la mintak jadi warganegara Amerika. X payah la nak kutuk2 Islam kt facebook. Orang mcm ni aku rasa nak pancung je.

6. Lelaki psycho yg nmpk awek cun je die nak add. Kawan2 die penuh dgn awek2 cun yg bermurah hati approve die. Pastu yg si lelaki gatal nih comment kt semua gambar perempuan "i nak kt u boleh?". Yg si perempuan tuh pulak cakap "ee..sape ko ni. tetibe je". Yg perempuan tu pon bangang. Gi approve tah sape2 asal. Padan la friends smpai 3000. Friendly betul la ko ni.

7.  Gay yg suka tayang body kt facebook. mereka ni hot. sangat hot. tp malangnya mereka gay. sbb tu aku rasa menyampah sangat sangat. rasa hampa bile dpt tahu mereka ni gay. iman yg sebelum ni tergugat pon tidak lagi tergugat. sigh. (ceh. gatal)

8. Bitch bitch yang upload gambar2 'private' derang kt facebook. Aku tatau la nak cakap ape tgk mereka ni. Kesian pon ade gak. X penah dapat pujian ke smpai kene tayang segalanya kat facebook untuk dapatkn pujian tu? Mereka fikir bile mereka buat macam tu ramai lelaki nak kt mereka. Padehal lelaki2 tu sume nak amek kesempatan je. Nak buat jadi bini?. Huh! murah sangat la.

9. budak-budak sekolah yg menggunakan profile name 'baby', 'bushuk','babi', "manjew' dan seangkatan dengannya. mereka ni sememangnya sangat bushuk dan x matang bagaikan babi baby.



Well, ni yang aku paling menyampah la. Kadang2 orang mcm ni jugak yg menceriakan hari aku sebab aku boleh ketawa setiap kali tengok mereka. Sori la kalau ade terkena kt sape2 keh? Cool.


p/s: Ade lipas cium kaki aku time taip post ni and..aku takut lipas T~T

10 comments:

Anonymous said...

Hahahaha how long did u research 4 this sort of things haa?? nice one :D

Reen Rostarizam said...

seriouslyy!!!mmg cool gila post nie and stujuuuu sgt sgt..BAIK PUNYA! :) letakn lah button like boleh share kat fb sekali :)

Mustab said...

anonymous: thanks. i don't do any research. i found those species of facebookers while i'm stalking. :DDD

Mustab said...

reen: haha..sebenarnye kann........




aku x reti la letak like button tu (malu) :P

Anonymous said...

haha full or part time stalker ni? :p

Mustab said...

boleh dikatakan full time..well, ape lagi kerja saya di facebook tu selain update status, komen status, like status orang, ngan stalk orang kan..hahahaha..

Anonymous said...

hahaha yela..better than doing nothing at all :D

Vann Halen said...

haha terbaekkkkkkkk . kau memang tahu isi hati aku jugakk :D

Mrs.PaPaDom said...

setuju! paling benci spesis2 yang add orang yang tak kenal. dasar tgk rupa je. sah2 mutual friend pun takde. ntah ape2. benci.

Syazwani Jalal said...

terbaek
bereih!
hehehe.. sama molekul la kite